Dvě premiérky

V tomto týdnu jsem se dočkala dvou premiérek. Jedna byla premiérová na focení, protože už dvakrát kvetla, ale poprvé jsem ji stihla až večer a podruhé vykvetla, když jsme byli na dovolené.

První zmíněná je RK Pink Ballerina, můj první roubovací pokus úspěšně dotažený ke květu. Nezapadá sice do spektra mých oblíbených barev, ale připomíná mi kultivar Zauberflöte, který mi kdysi padnul do oka. Tady menší fotoreportáž z otevírání květu.

[unitegallery Ballerina]

Druhá, toužebně očekávaná, premiéra byla Tahitian Princess, která mě oslnila svou něžnou lilovou barvou okolo středu.  Trvalo jí víc než rok, než se rozhodla ukázat květ. Kdyz jsem okukovala poupě, tak mě trochu znervózňovaly růžové okraje petalů a obávala jsem se záměny, ale mé obavy byly zbytečné. Princezna byla luxusně vybarvená, jen na toto zbarvení nejsem u nás zvyklá 🙂 Ale aby to nebylo jen tak, tak se Princezna rozhodla nestát se matkou. Květu úplně chyběly pestíky a potvora nevydala ani zrnko pylu 🙁  S takovou se těch semeníků snad nikdy nedočkám. Bohužel květ je trochu potrhaný. Podezírám pana Prcíka, že mu věnoval větší pozornost, než o kterou by stál.

[unitegallery Princess]

Okukovala jsem jarní roubovance a objevila jsem poupě tam, kde bych ho opravdu nečekala, aneb hledej Šmudlo.. uvidíme, jestli ho zvládne dotáhnout do konce, jsem moc zvědavá..

P1230653
hledej Šmudlo, hledej 🙂 Našli, našli?

Druhé poupě na dalším roubovanci zatím drží a přirůstá, tak věřím tomu, že to dotáhne až ke květu, pokud díky těmto horkům nezačnou zase opadávat poupata.

sparkling-queenNeustále kontroluju roubovance z pondělka. Zatím to vypadá nadějně a pokud netrpím bludy, tak většina roubů začíná rašit, z čehož mám velkou radost. Nicméně pořád není úplně vyhráno. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *