Novinky pro kytičky

Tak dnes dorazila zásilka z growshopu 😀 Potřebuju přesadit pár kousků ibišků a pro fialky se bude taky hodit..Potřebovala jsem i nějaký mňamky pro miminka fialek a taky by to trochu chtělo podpořit ibiškové semenáče v růstu.

 

Tentokrát jsem dala důvěru substrátu od firmy Atami – B’Cuzz Bi Grow Mix. Má docela odpovídající hodnoty EC a Ph. Mělo by se jednat o biozeminu s příměsí kokosového vlákna namísto perlitu a je středně předhnojen, je tedy vhodný jako výsevní substrát. Rostliny by v něm měly dobře a rychle kořenit a samozřejmě skvěle prospívat.. Tak to se na to podíváme..

50l pytel stál 329Kč.

Protože jsem od kamarádky dostala balík ibiškového dřeva na pokusy s kořeněním, tak jsem měla jedinečnou příležitost vyzkoušet novinku, kterou chci zkusit už od loňska 😀 (pro mě to je stále novinka, nicméně světlo světa asi spatřila už dřív). Jedná se o kostky Root Riot vyrobené z kompostovaného organického materiálu, obsahují stopové prvky živin a příměs hub a toto vše společně je ideálně vyvážené pro zdravý růst a podporu tvorby kořenů. Kostka je na dotek jako mycí houba do sprchy 🙂 slisovaný gumový kus čehosi hnědého, tak uvidíme, jaké budu výsledky. Jendu jsem si nechala bokem a zkusím do ní píchnout lísteček fialky. Výsledky porovnáme za vhodně dlouhou dobu.

Cena za kus 7Kč.

Dalším fešákem do naší květinové stáje je kořenový stimulátor, který se přidává do zálivky po celou dobu zakořeňování a počátečního růstu. Troufám si říci, že je vhodné ho preventivně použít i u starších rostlin jako přilepšení. Složení je z vysocekoncentrovaných bylinných extraktů a tudíž je čistě přírodní a bez přidané chemie, je tudíž nezávadný a nemá žádný negativní vliv na rostliny a okolní prostředí.

Na zkoušku jsem zakoupila balení o objemu 100ml – 229Kč

No a protože chci samozřejmě udělat dobře i fialkám, tak jsem tuto objednávku dělala hlavně kvůli tomuto jednomu produktu, který se u nás dá sehnat zatím jen ve dvou eshopech, víc jsem jich nenašla (možná jsem nehledala tak úplně důsledně). Jedná se o hnojivo určené přímo pro rostliny rodu gesneriaceae s vyváženým poměrem živin. Zkoušela jsem získat více info i z webu výrobce, ale bohužel jsou na informace skoupí. Tudíž mohu říct jen to, že je vyrobeno z  čistých minerálních solí a obohaceno zahuštěnými organickými kyselinami.

Za 500ml jsem zaplatila 139Kč.

Výrobce v této řadě nabízí i speciální substrát pro fialky aspol., nicméně u nás se ještě neprodává. V nabídce jsou speciální substráty pro kaktusy, citrusy apod., ale pro fialky ještě nebyl zařazen do nabídky. I když cena 99Kč za 2l by byla hodně o přemýšlení (soudím tak z cen substrátu stejné řady).

Všechny tyto výrobky (Root riots, kořenový stimulátor a hnojivo) jsou od jednoho výrobce a tím je Growth Technology, kteří mimochodem vyrábí a kořenový gelový stimulátor Clonex.

Tak to je z mých growshopových nákupů pro dnešek vše. 🙂 Mějte se kytičkově 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *